- صفحه اصلی /
- مهارت های کاربردی /
- دوره مبانی دیجیتال (مدار منطقی)
دوره مبانی دیجیتال (مدار منطقی)
نگاهی کلی به دوره آموزشی مبانی دیجیتال (مدار منطقی)
مدت دوره | شهریه | پیش نیاز |
---|---|---|
40 ساعت | 4,200,000 تومان | ندارد |
آشنایی با دوره مبانی دیجیتال (مدار منطقی)
درس مدار منطقی بهعنوان پایهایترین درس در بین دروس مهندسی برق و کامپیوتر در دورههای کارشناسی پیوسته و کاردانی (کارشناسی ناپیوسته) شناخته شده است. برای شروع برنامهنویسی به هر زبانی و در هر محیطی، یادگیری درس مدارت منطقی کمک شایانی به برنامهنویس خواهد کرد. همانطور که از نام درس مدارات منطقی نیز مشخص است، در این درس مداراتی مورد بحث قرار خواهند گرفت که طبق یک منطق میتوان آنها را مورد تحلیل و بررسی قرار داد و در این درس رویدادهای غیرخطی و غیرمنطقی که تحلیل دشوارتری دارند اتفاق نخواهد افتاد.
سرفصل آموزشی دوره مبانی دیجیتال (مدار منطقی)
مبناها و اعداد:
- تبدیل مبناها
- آشنایی با مبنای باینری، هگز، دسیمال، هگزادسیمال
- آشنایی با انواع کدها و کدگذاری و کاربرد هر کد
جبر بول و سادهسازی:
- جبر بول و متغییرها (لیترالها)
- مینترمها و ماکسترمها و PIها و EPIها
- حالات بیاهمیت (Don’t care)
- تعریف جدول کارنو و سادهسازی با آن
- سادهسازی به روش کویین مککلاسکی
مدارات ترکیبی:
- آشنایی با گیتهای منطقی AND,OR,NOT,XOR و ...
- طراحی مدارات ترکیبی با استفاده از گیتها
- آشنایی با قطعات ترکیبی MUX,DEC,ENC,DMUX و...
- طراحی مدارات با استفاده از قطعات ترکیبی
مدارات ترتیبی:
- آشنایی با فلیپفلاپها RS,JK,T,D
- طراحی انواع شمارندۀ سنکرون با فلیپفلاپها
- تحلیل انواع شمارندههای سنکرون
- اشارۀ کوچک به شمارندۀ آسنکرون (منسوخشده)
پروژه ها و تمرین های دوره
- تست و آزمایش گیتهای منطقی AND, OR,NOT,NAND,NOR,XOR,XNOR و...
- طراحی و ساخت مدارات ترکیبی H.A , F.A , H.S , F.S , Majority Voter و...
- تست و آزمایش سونسگمنت Seven Segment و طراحی و ساخت مبدل و تراشهی مبدل BCD to Seven Segment
- تست و آزمایش فلیپفلاپهای RS , JK , T , D
- طراحی و ساخت شمارندههای سنکرون صعودی، نزولی، حلقوی، جانسون، زوج و فرد و ...
- شبیهسازی انواع مدارات منطقی با نرمافزار Proteus
- در صورت وجود زمان اضافه راهاندازی DotMatrix با استفاده از شمارندههای سنکرون
- شبیهسازی تمامی پروژههای دوره در نرمافزار Proteus
توصیه مدرس
مهندس محمدجواد حقی
کارشناس رباتیک، الکترونیک و مدرس دانشگاهمهندس راشین سابور
کارشناس ارشد سخت افزارهای الکترنیکیدرس مبانی دیجیتال بهعنوان یکی از دروس اجباری و اصلی مهندسی برق و کامپیوتر است که البته بهصورت بسیار جزئی در دورۀ سوم هنرستان رشته الکترونیک به این درس اشارۀ کوچکی میشود. یادگیری درس مدار منطقی به افرادی که در دانشگاه این درس را بهصورت کامل و جامع و با انجام پروژههای عملی فراگرفتهاند توصیه نمیشود، اما به علاقمندان به برنامهنویسی که فارغالتحصیل و یا دانشجوی رشتههای مهندسی و غیرمهندسی دیگر هستند، و یا دانشجویان برق و کامپیوتر که در این درس احساس ضعف میکنند و این درس را بهصورت انجام پروژههای عملی فرانگرفتهاند، توصیه میشود تا برای ورود به دنیای برنامهنویسی دورۀ مدار منطقی را شرکت کنند.
آینده شغلی دوره مبانی دیجیتال (مدار منطقی)
شاید با رشد روزافزون در زمینه الکترونیک دیجیتال و تولد تراشههایی نظیر AVR, ARM اینطور بهنظر برسد که درس مدار منطقی روزبهروز کمرنگتر میشود و این درس دیگر کاربردی ندارد، درصورتی که پایهی شکلگیری این تراشهها دستاورد همان قطعات مدارات منطقی است. برای شروع آشنایی با دورههای AVR و ARM و فهم بیشتر این دورهها یادگیری درس مدار منطقی یا دیجیتال الزامی است و کسانی که بدون هیچ زمینهای از درس مدارات منطقی به دورههای AVR و ARM ورود میکنند، همیشه در یادگیری این دورهها یک جای خالی را احساس خواهند کرد و در برنامهنویسی تراشههای میکروکنترلری با مشکل مواجه خواهند شد و یا زمان بیشتری برای حل مسائل برنامهنویسی صرف خواهند کرد. اگر کمی فراتر به بحث تراشههای قابل برنامهریزی نگاه کنیم، به تراشههای FPGA نیز خواهیم رسید که با روی کار آمدن این تراشهها و سرعت پردازشی بالای این تراشهها درس مدارت منطقی جانی دوباره گرفت و اکنون این تراشهها کاربردهای نظامی فراوان در قسمتهای مختلف مثل موشکسازی و پردازش تصویر و صوت پیدا نمودهاند. در این تراشهها شخص برنامهنویس عیناً برای گیتهای منطقی برنامهنویسی میکند و برای یادگیری برنامهنویسی به زبانهای VHDL و Verilog نیازمند یادگیری کامل درس مدارات منطقی است. اما اگر کمی بخواهیم به زاویهی صنعتی درس مدارت منطقی هم بنگریم، کسی که چه به زبان Ladder و چه به زبان FBD برای PLC برنامهنویسی می کند نیز نیاز به پایهی درس مدارت منطقی دارد چراکه برنامهنویسی PLC طبق یک منطق اتفاق میافتد و شبیهسازی کلیدی گیتها و استفاده از تایمرها و کانترها در PLC نیازمند پایهی منطقی قوی میباشد.
روش برگزاری دوره مبانی دیجیتال (مدار منطقی)
در اکثر دانشگاههای کشور این درس به این صورت ارائه میشود که درس منطقی بهصورت پیشنیاز برای آزمایشگاه منطقی خواهد بود و در دو ترم جدا ارائه خواهد شد و در اغلب موارد اساتید درس و آزمایشگاه با هم متفاوت خواهند بود که این مورد یکی از معایب ارائه این درس بهشمار میرود. اما در شرکت نیرا سیستم برای اولینبار نحوۀ آموزش درس مدارات منطقی بهصورت ترکیب عملی و تئوری بهصورت همزمان آموزش داده میشود و همانطور که در فیلمهای زیر نیز مشاهده خواهید کرد، حتی آموزش تئوری درس نیز به روشی کاملاً عملی صورت گرفته تا این درس به روشی نوین در ذهن شخص شکل بگیرد. تعداد ساعت آموزش تئوری درس مدار منطقی 25 ساعت و قسمت عملی و انجام پروژه و شبیهسازی در نرمافزارProteus بهمدت 15 ساعت خواهد بود که مجموع ساعات بهمدت 40 ساعت برای فراگیری کامل درس مدار منطقی بسیار مناسب و کارآمد خواهد بود. فصلهای اول و دوم مدار منطقی بهدلیل پایهای بودن و آشنایی ابتدایی با مدار منطقی قسمت عملی نخواهند داشت اما باقی فصول بهصورت ترکیبی (تئوری و عملی) ارائه خواهد شد.
توانایی دانشجو در پایان دوره مبانی دیجیتال (مدار منطقی)
در انتهای دورۀ عملی مدار منطقی شخص تسلط کافی برای تحلیل و طراحی انواع مدارت منطقی بهصورت ترکیبی و ترتیبی را پیدا خواهد نمود و با تمامی گیتها و قطعات منطقی آشنایی کامل خواهد داشت و میتواند در پروژههای عملی از هر قطعهی منطقی در جایگاه خود بهنحو احسن استفاده کند و در انتهای دوره به این توانایی دست پیدا خواهد کرد که انواع شمارندهها را طراحی نموده و سپس روی برد پیادهسازی کند. نکته قابل توجه این است که شخص آمادگی کافی و لازم را برای ورود به دورۀ برنامهنویسی پیدا خواهد نمود و اجزای مختلف یک تراشه میکروکنترلری را بهخوبی تحلیل خواهد کرد. برای مثال، قسمت تایمرها و کانترها را که جزو مباحث پیچیدۀ معماری تراشههای میکروکنترلر به حساب میآید، بهسهولت بررسی خواهد کرد. بهعبارتی دیگر، دورۀ منطقی نه فقط برای شروع برنامهنویسی و نرمافزار، بلکه برای آشنایی هرچه بیشتر با سختافزار یک میکروپروسسور یا میکروکنترلر نیز ضروری مینماید.
سوالات متداول دانشجویان
یادگیری این دوره به پیشنیاز خاصی نیاز ندارد؟
خیر، یادگیری مبانی دیجیتال یا مدار منطقی نیازمند پیشنیازی نیست و از دورههای پایه محسوب میشود.
آیا امکان ثبت نام بصورت اقساطی وجود دارد؟
بله، با استفاده از درگاه اسنپ پی می توانید دوره مورد نظر خود را در 4 قسط پرداخت کنید .
آیا این دوره هم بهصورت عملی برگزار میشود یا صرفاً تئوری است؟
دوره مبانی دیجیتال کاربردی همانند سایر دورههای نیراسیستم بهصورت عملی و همراه با انجام تمرینهای مختلف بر روی سختافزارهای مناسب تأمینشده برگزار میشود و در کنار تدریس مباحث تئوری، با انجام تمرینهای متعدد در طول دوره کیفیت یادگیری دانشجویان به شکل قابل توجهی افزایش مییابد.
یادگیری این مهارت تا چه میزان ضروری است؟
مبانی دیجیتال برای تمامی افرادی که تمایل به فعالیت در حوزۀ الکترونیک دیجیتال را دارند بسیار ضروری و حائز اهمیت است. همچنین برای قدم گذاشتن در دنیای میکروکنترلر و نیز کار با FPGA نمیتوان بدون دانش مبانی دیجیتال به یادگیری این موارد پرداخت.
آیا در انتهای دوره برای شرکتکنندگان گواهینامه صادر میشود؟
درصورتیکه دانشجو در پایان دوره نمرۀ لازم را کسب کند موفق به دریافت گواهینامه خواهید شد. حد نصاب نمره 70 از 100 بوده و از مجموع نمرات فعالیتهای کلاسی، کوییزها، تمرینات و آزمون پایانی دانشجو محاسبه میشود.
گالری تصاویر دوره
پاسخ به پرسش های شما
قوانین آموزشگاه arrow_backward
از قوانین آموزشگاه قبل از ثبت نام آگاه شوید
می خواهم ثبت نام کنمarrow_backward
با مشاهده تقویم آموزشی دوره مبانی دیجیتال (مدار منطقی) ثبت نام کنید
نظر دانشجویان نیراسیستم درباره دوره مبانی دیجیتال (مدار منطقی)
در حال بروز رسانی